Bier in de keuken : Kippensoep van August

Dit heb je nodig

  • 1 liter kippenbouillon
  • 20 cl blonde Augustijn
  • 1 prei
  • 1 groene selder
  • 1 ui
  • 100 g Oud Brugge kaas
  • 200 g kippenvlees
  • pezo
  • 20 cl room
  • pakje waterkers
  • cayennepeper

Zo maak je het

  • Snij de groenten fijn en stoof ze op met boter.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat ongeveer 20 minuten koken.
  • Voeg daarna het bier toe. Indien je graag meer bier gebruikt: oppassen en tijdig proeven.
  • Als er volgens jou voldoende bier in de soep is verder op smaak brengen met cayennepeper en zout. Ook bij het kruiden voorzichtig blijven en op tijd proeven.
  • De kaas en het kippenvlees in kleine blokjes snijden.
  • In een soepkom een beetje kippenvlees en kaas leggen.
  • Hierop een beetje room gieten en daarna een flinke pollepel soep er over.
  • Afwerken met een beetje gesneden verse waterkers.
  • Zeer gezond en vitaminerijk.
« Terug