Bier in de keuken : Gemarineerde Kastaarperen

Dit heb je nodig

  • 1 flesje Kastaar
  • halve citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kleine niet te rijpe peren
  • stukjes vers fruit
  • vanilleijs; voor chocoladesaus: 150 g chocolade
  • 10 cl room

Zo maak je het

  • Breng het bier aan de kook met het citroensap en het kaneelstokje.
  • Dunschil ondertussen de peren maar laat het steeltje eraan.
  • Haal het klokhuis er langs onder uit.
  • Laat de peren 15 minuten in het bier pocheren en zet dan het vuur af.
  • Ze mogen er ook in af koelen.
  • Laat de chocolade au bainĖmarie smelten terwijl je er de room onder roert.
  • Meng er geleidelijk ook wat bierpocheersel onder tot je genoeg chocoladesaus hebt.
  • Zet een peer op een bordje met twee bolletjes vanilleijs.
  • Schep er chocoladesaus en enkele stukjes vers fruit van het seizoen over.
« Terug