Bier in de keuken : Gemarineerde peertjes met perenflan en ijs

Dit heb je nodig

  • 1 liter Watou Tripel
  • 4 kleine peertjes
  • 200 g pure chocolade
  • 1 citroen
  • 2,5 dl room
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter vanilleijs

voor de flan

  • 2 grote Doyenneperen
  • 5 dl melk
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 2 dl room
  • boter
  • beetje biervocht van de marinade (zie bereiding)

Zo maak je het

  • Het bier aan de kook brengen met een beetje citroensap en het kaneelstokje.
  • De peren schillen maar wel het steeltje er aan laten.
  • De kroos langs onder verwijderen en de peren 15 minuten in het kokende bier pocheren.
  • Laat ze daarna afkoelen in het kookvocht terwijl je de flan maakt.
  • Tijdens het afkoelen van de peren, melk en suiker mengen met enkele lepels van de biermarinade.
  • Aan de kook brengen.
  • De peren schillen en in fijne schijfjes snijden.
  • Schik ze in een beboterde schotel.
  • Klop de eieren tot omelet en voeg er de room bij.
  • De hete melk-suiker massa er over gieten en blijven roeren.
  • De bereiding over de perenschijfjes storten en in de oven bakken op 180įC gedurende 60 minuten.
  • Tien minuten voor het einde van de baktijd begin je aan de chocoladesaus.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg er beetje bij beetje room en biermarinade bij tot je een lekkere chocoladesaus hebt.
  • Doe 2 bolletjes ijs op een bord.
  • Zet er 1 gemarineerd peertje bij en schep er chocoladesaus rond.
  • Doe er nog een flink stuk perenflan bij.
« Terug