Bier in de keuken : Glaasje zalmmousse

Dit heb je nodig

  • 150 g gerookte zalm
  • 2 eiwitten
  • 100 g gestoomde zalm
  • 3 el citroensap
  • 3 dl visbouillon
  • 1 el oud bier
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 dl room
  • ma´szetmeel of ander bindmiddel
  • cayennepeper; garnering: zwarte eitjes
  • dille
  • witloof

Zo maak je het

  • Breng de bouillon aan de kook en bind.
  • Voeg op het laatst de tomatenpuree toe.
  • Week de blaadjes gelatine 10 min. in koud water en roer ze door de bouillon.
  • Breng op smaak met cayennepeper, citroensap en bier.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de gestoomde zalm met 100 gr van de gerookte zalm.
  • Mix er de bouillon door.
  • Klop de room half op.
  • Klop het eiwit tot sneeuw.
  • Spatel de room en daarna het eiwit door het mengsel.
  • Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Schep of spuit de zalmmousse in glaasjes.
  • Garneer met reepjes gerookte zalm, eitjes, dille en een klein blaadje witloof.
« Terug