Bier in de keuken : Groentensoep met Sporkin

Dit heb je nodig

  • 500 g doperwten
  • 1 ui
  • 150 g (winter)wortel
  • 2 selderijstengels
  • 0,75 l groentenbouillon
  • 250 g gerookte palingfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el bladselderij
  • 2 dl Sporkin
  • 4 el verse room
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Zo maak je het

  • De zonnebloemolie verhitten in een soeppan en hierin de fijngehakte ui, wortel en bleekselderijstengels glazig laten worden.
  • Doperwten erbij doen, hittebron verlagen en in ruim twintig minuten zacht laten worden.
  • Indien verse, gedopte doperwten worden gebruikt een langere stooftijd aanhouden tot de doperwten zacht zijn.
  • De groenten vervolgens pureren in een blender of met een staafmixer.
  • De bouillon verwarmen in de soeppan en de gepureerde groenten erbij doen.
  • Gedurende twintig minuten verwarmen en tien minuten voor het einde van de verwarmingstijd de fijngesneden gerookte palingfilet, het bier en fijngehakte bladselderij door de soep roeren.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Zo warm mogelijk serveren in voorverwarmde soepborden of soepkommen en een eetlepel room erdoor roeren.
« Terug