Bier in de keuken : Hele gebakken noordzeetong met witbier

Dit heb je nodig

  • 1 tong per persoon
  • 2 preiwitten in ringetjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • eieren
  • bloem
  • boter
  • olijfolie
  • 1 flesje witbier
  • nootmuskaat
  • pezo
  • schijfjes citroen
  • 300 g aardappelen
  • 300 g savooi
  • melk/room
  • 2 sneden gedroogde ham

Zo maak je het

  • De uien en de preiringetjes stoven in olijfolie.
  • Giet er het witbier over en breng op smaak met pezo en nootmuskaat.
  • Laat stoven op een matig vuur.
  • Afwerken met een liaison.
  • Blancheer de savooisnippers.
  • Voeg ze bij de gekookte aardappelen en pureer.
  • Op smaak brengen met pezo en nootmuskaat en melk of room.
  • Snij de ham zeer fijn.
  • Bak de hamstukjes krokant.
  • Meng de hamreepjes onder de savooipuree.
  • Haal de tongen door de bloem en bak ze gedurende 3 ŗ 4 minuten aan elke zijde.
« Terug