Bier in de keuken : Kalkoenfilet in Barb„r

Dit heb je nodig

  • 1 flinke kalkoenfilet
  • 1 flesje Barb„r
  • 4 zilver-uitjes met groen fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • versgesneden peterselie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 dl room zwarte peper uit de molen en zout

Zo maak je het

  • Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin.
  • Strooi er vervolgens de zilveruitjes en de knoflook over en giet ook het bier erbij.
  • Kruid flink met peper en een snuifje zout.
  • Draai het vuur lager en laat in zo'n goeie 30 minuten zachtjes gaar pruttelen.
  • Neem uit de pan en hou warm.
  • Roer de honing en de room door de saus, strooi een handvol vers gesneden peterselie over en laat even indikken met open deksel.
  • Snij tenslotte de filet in mooie schijfjes en serveer ze op een bodempje saus op elk bord.
  • Serveer met warme peertjes en kroketjes.
« Terug