Bier in de keuken : Kalkoenstoverij in Corsendonk

Dit heb je nodig

  • 800 g kalkoenfilet, in stukken gesneden
  • 100 g spekblokjes (natuur)
  • 1 (rode) ui
  • 1 chilipepertje, ontpit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse dragon
  • 1 el verse peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 flesje Corsendonk Pater
  • boter
  • bloem
  • zwarte peper & zout

Zo maak je het

  • Kruid het vlees met zwarte peper en zout en bak het mooi aan in boter, bestrooi vervolgens met 1 el bloem en roer goed om.
  • Blus met het Corsendonk bier en breng terug aan de kook.
  • Doe de ui, knoflook, chilipepertje, peterselie, dragon en de spekblokjes (in de cutter) en hak ze fijn.
  • Roer ze door het vlees samen met het laurierblad.
  • Draai het vuur laag en laat rustig pruttelen tot het boterzacht is.
  • Laat de laatste 10 minuten onafgedekt verder pruttelen om de saus wat in te dikken.
« Terug