Bier in de keuken : Kip met Gulden Draak Vintage

Dit heb je nodig

  • 1 kip
  • boter
  • 1 wortel
  • peterselie
  • 2 uien
  • 1 koffielepel jeneverbessen
  • 100 g gerookt spek
  • 1 dl room
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl jenever
  • 4 tenen look
  • bloem
  • 1 fles Gulden Draak Vintage
  • pezo
  • 4 grote aardappelen
  • kruidenboter
  • 4 stronken witloof

Zo maak je het

  • Verdeel de kip in stukken.
  • Kruid en bebloem de stukken en laat ze in een flinke kom met boter kleuren.
  • Doe er de jenever bij en flambeer.
  • Als de vlammen verdwenen zijn, voeg er dan de gesnipperde ui en de in stukken gesneden wortel bij om uit te zweten.
  • Verkruimel de jeneverbessen, snij het spek in reepjes en voeg beide toe.
  • Voeg de looktenen in zijn geheel toe.
  • Giet er dan de vleesbouillon en het bier over.
  • Laat anderhalf uur zachtjes gaar stoven.
  • Begin na een uurtje aan het witloof.
  • Stoof de stronken in wat boter en water gaar en hou ze warm.
  • Was de aardappelen en kook ze in de schil.
  • Giet ze af als ze gaar zijn en zorg ervoor dat ze heel blijven.
  • Intussen is de kip klaar en kan je aan de saus beginnen.
  • Haal al het vlees uit de kom en druk de rest door een chinois (puntzeef).
  • Voeg bij de verkregen saus de room en kruid bij naar smaak.
  • Voeg de saus opnieuw bij de stukken kip.
  • Kerf de aardappelen bovenaan diep in en vul de snee met kruidenboter.
« Terug