Bier in de keuken : Kip met Rodenbach

Dit heb je nodig

  • 4 kippenbouten
  • 200 g gedroogde pruimen ontpit
  • 2 appelen geschild en in stukken gesneden
  • 1 koffielepel mosterd
  • 25 cl room
  • 600 g gepelde uien grof gehakt
  • 100 g boter
  • 2 flesjes Rodenbach (33 cl)
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier
  • witte peper
  • zout
  • versgehakte peterselie

Zo maak je het

  • Laat de pruimen op voorhand gedurende 2 uur weken in 2 dl water.
  • Kruid de kip met peper en zout.
  • Verhit de boter en laat de kippenbouten kleuren.
  • Haal de kippenbouten eruit en houd even opzij.
  • Laat de ui in het braadvocht zweten.
  • Voeg de kip terug toe en laat nog even verder zweten.
  • Voeg de Rodenbach, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
  • Doe er de appelen en de pruimen (met het water) bij en laat 35 ŗ 40 minuten zachtjes sudderen onder deksel.
  • Voeg de room toe en laat inkoken.
  • Voeg de mosterd toe, roer om en werk af met peterselie.
« Terug