Bier in de keuken : Kippenfilets met asperges en Queue de Charrue

Dit heb je nodig

  • 500 g asperges
  • 2 dubbele kippenfilets
  • 5 dl Queue de Charrue Brune
  • 100 g gerookt spek in reepjes
  • 1 bosje wortelen
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • beetje echte boter
  • 1 eetlepel kervel
  • 3 dl bruine fond
  • 150 g courgette
  • 2 sjalotten
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • laurierblad

Zo maak je het

  • De worteltjes wassen, afschrapen en blancheren in kokend water zodat de eerste hardheid er af is.
  • Laat er boven een beetje groen aan.
  • De courgettes in schijfjes snijden, in een beetje olijfolie gaar koken en pureren.
  • Het spek rond de worteltjes draaien en deze rolletjes in de open kippenfilets leggen.
  • Smeer hierover wat courgettepuree.
  • Doe de filets dicht, dan oprollen en dichtbinden.
  • De filets in een diepe pan bruinen in olijfolie.
  • Doe er gerust wat peper en eventueel zout over en voeg er ook de fijngesneden sjalotten bij.
  • Even laten bakken, dan blussen met het bier en de bruine fond.
  • Het laurierblad er nog bij, deksel er op en de pan nog een 20-tal minuten in een oven op 200įC zetten zodat de filets goed gaar worden.
  • De gehalveerde tomaten bij in de oven plaatsen, intussen de asperges fijn schillen, in julienne snijden en stoven met wat room, een beetje boter, peper en zout en nootmuskaat.
  • Als de room is ingekookt zijn ook de asperges gaar.
  • De kippenfilets uit de pan halen en de koordjes er af doen.
  • De saus dan zeven, afmaken met wat boter en kruiden naar smaak.
  • Je kan hier aardappelpuree of kroketjes bij geven.
« Terug