Bier in de keuken : Krokant torentje van rode vruchten

Dit heb je nodig

coulis

  • 200 g frambozenpuree
  • 2 el 3 Fonteinen Oude Kriek
  • suiker
  • tulpenglazen

crème pâtissière

  • 0,5 liter volle melk
  • 6 eierdooiers
  • 75 g boter (niet echt nodig)
  • 150 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 50 g maïzena

garnituur

  • 200 g aardbeien
  • 150 g frambozen
  • 200 g bosbessen
  • 4 muntblaadjes

Zo maak je het

  • Coulis: Meng de puree, het bier en de suiker volgens smaak.
  • Crème: Kook de melk, het vanillestokje en de helft van de suiker op.
  • Meng de eidooiers met de andere helft van de suiker en voeg er de bloem aan toe.
  • Spatel de kokende melk onder dit mengsel en breng opnieuw aan de kook, blijf roeren.
  • Passeer de kokende massa door een puntzeef, als men klonters heeft.
  • Laat half afkoelen (voeg er eventueel boter aan toe, maar hoeft niet).
  • Opdienen: Vul de tulpen met wat crème en voeg er gesneden garnituur aan toe.
  • Werk af met de coulis.
« Terug