Bier in de keuken : Lamsteak Diabolo

Dit heb je nodig

  • 4 lamsteaks
  • 2 tomaten
  • 4 witlofstronkjes
  • 1 flesje St. Idesbald Triple
  • 0,4 liter wildfond
  • 1 kg aardappelen
  • enkele spruitjes
  • 4 schorseneren
  • 1 courgette
  • 2 ajuinen
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 200 g gemalen kaas
  • cayennepeper
  • steakpeper
  • teentje look
  • boter
  • olijfolie
  • peterselie

Zo maak je het

  • Groenten: Het bittere deel uit de witlofstronkjes snijden en de stronkjes opstoven in olijfolie.
  • Doe er de gewassen spruitjes bij.
  • De schorseneren wassen en schillen.
  • In stukken snijden en koken tot ze gaar zijn.
  • De courgette schillen en in schijfjes snijden.
  • De tomaten concasseren (in heet water schrikken en pellen) en in stukken snijden.
  • De uien fijn snipperen.
  • Aardappelgratin: De aardappelen schillen, wassen en net niet gaar koken.
  • De melk mengen met een dl room en kruiden met peper en zout.
  • Een ovenschotel inwrijven met een teentje look.
  • De aardappelen in schijfjes snijden en een laagje in de ovenschotel schikken.
  • Hierop een laagje courgetteschijfjes leggen en opnieuw een laagje aardappelen.
  • Ajuinsnippers er tussen strooien.
  • De room-melk mengeling er over gieten en de gemalen kaas over de schotel verdelen.
  • Enkele klontjes boter er op schikken en deze gratin in ca 25 minuten in de oven klaarmaken (220įC).
  • Lam: De lamsteaks in ongeveer 10 minuten rozig bakken in olijfolie.
  • Hou ze warm in zilverpapier en maak de saus klaar in de bakpan.
  • Duivelssaus: De rest van de uien stoven in boter.
  • De tomatenstukken toevoegen en het mengsel overgieten met het bier en de fond. Zorg dat het bier op kamertemperatuur is.
  • Laat inkoken tot een stevige saus.
  • Van het vuur halen en room toevoegen naar smaak.
  • De saus verder afwerken met zout, steakpeper en cayennepeper. Het is niet voor niks Diabolo!
« Terug