Bier in de keuken : Lamsmanchetten met asperges en Livinussaus

Dit heb je nodig

  • 800 g lamsmanchetten
  • 500 g asperges
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 flesje Livinus
  • 5 dl lamsfond
  • 500 g groene tagliatelle
  • pezo
  • 1 dl room
  • boter
  • gemalen kaas
  • peterselie

Zo maak je het

  • Bewerk de asperges met een dunschiller.
  • Probeer ze heel te houden.
  • Dat kan je zonder problemen door ze bijvoorbeeld op een omgekeerd emmertje te leggen bij het dunschillen.
  • Snij de onderste stukjes er af.
  • Was de asperges even en kook ze af in licht gezouten water.
  • Van de stukjes en de schillen kan je nog een aftreksel maken voor een aspergesoepje.
  • Fruit de gesnipperde ui in wat boter en voeg er de lamsfond bij.
  • Laat de lamsfond inkoken tot je 2/3 overhoudt.
  • Voeg er de room bij en het flesje Livinus (op kamertemperatuur).
  • Proef en kruid naar goesting.
  • Je moet een smeu´g sausje hebben, niet te straf.
  • Halveer de tomaten, strooi er gemalen kaas over en bak ze in een oven op 180░C.
  • Giet olijfolie in een pan en bak de manchetten enkele minuten aan beide kanten zodat ze binnenin nog mooi rosÚ zijn.
  • Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar en giet af.
  • Serveren: Leg enkele manchetten op het bord, giet er saus bij, leg er asperges naast en een handvol tagliatelle. Versier tot slot met een halve tomaat en peterselie.
« Terug