Bier in de keuken : Malheur roodbaars rolmops

Dit heb je nodig

  • 4 grote roodbaarsfilets (of 8 kleine)
  • 1 schijf hesp (te verdelen in 4 stukken)
  • 2 tomaten
  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • groene sla
  • peterselie
  • paprikapoeder
  • 100 g boter
  • 150 g geraspte kaas
  • 3 rode paprikaís
  • 0,5 liter gepelde tomaten (passata) met basilicum
  • 3 dl visbouillon
  • 2 flesjes Malheur 6
  • tagliatelle voor 4 personen
  • 1 citroen
  • 1 dl room
  • roux (boter en bloem)

Zo maak je het

  • Vis: We maken een pasta van de helft van de boter, met de geraspte kaas en wat paprikapoeder.
  • Voeg daarbij wat fijngesneden peterselie en de sjalotjes.
  • Doe daar nog een scheut bier bij en meng alles goed.
  • De visfilets gaan we nu half besmeren met deze pasta.
  • Het is de bedoeling van ze dicht te plooien.
  • Leg op het besmeerde gedeelte een schijfje hesp en enkele tomatenschijfjes.
  • Kruid nog met een beetje paprika en plooi ze dicht.
  • Als je kleine filetjes hebt leg je er eentje bovenop.
  • Sluit ze toe met een stokje.
  • Leg de gevulde filets in een beboterde schotel en bevochtig met een beetje bier.
  • Laat ze dan 10 minuutjes gratineren in de oven. Roodbaars is snel gaar dus hou het goed in de gaten.
  • Saus: Ondertussen maken we een zachte paprikasaus.
  • Daarvoor pureer je 2 paprikaís, voeg tomatenpassata en visbouillon toe en werk af met wat bier.
  • Zet alles op een vuurtje en breng op smaak met een beetje citroensaus, room en paprikapoeder.
  • Als je het sausje te dun vind kan je het binden met roux.
  • Afwerking: De overgebleven paprika snij je in kleine stukjes en voeg je toe aan de saus.
  • Laat dit nog een beetje pruttelen terwijl je de filets op de borden schikt.
  • De tagliatelle moet ondertussen ook gaar zijn.
  • Serveren: Leg een gevulde filet per bord, schik er een portie tagliatelle naast en schep er saus over. Werk af met een beetje groene sla.
« Terug