Bier in de keuken : Meloentiramisu

Dit heb je nodig

  • ½ cavaillon
  • ½ galiameloen
  • 250 g mascarpone
  • 250 g magere kwark
  • 1,25 dl melk
  • 1 eetlepel suiker
  • sap van 1 limoen + een beetje geraspte schil
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • 3 eetlepels fruitbier
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 pakje kokoskoekjes

Zo maak je het

  • Breek de kokoskoekjes in kleine stukjes.
  • Meng de sinaasappellikeur en het bier met het sinaasappelsap en drenk hierin de stukjes kokoskoekjes.
  • Snij het vruchtvlees van de galiameloenen in halve schijfjes.
  • Snij de cavaillons in kleine blokjes.
  • Hou de beide soorten apart.
  • Hou een gedeelte van de cavaillonblokjes apart om te versieren.
  • Meng de mascarpone met de kwark, de melk, de suiker, het limoensap en de geraspte limoenschil.
  • Schik in een grote vorm een laagje kokoskoekjes, daarop de galiameloenschijfjes en een laagje mascarponecrème.
  • Leg er een laag cavaillonblokjes bovenop en nog een laagje mascarpone-crème.
  • Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  • Serveren: Werk voor het opdienen af met cavaillonblokjes.
« Terug