Bier in de keuken : Pasteitjes met zalm- en garnalenragout en Loterbol

Dit heb je nodig

  • 400 g verse zalm
  • 200 g (gepelde) garnalen
  • 2 preiwit
  • 1 flesje Loterbol Blond
  • citroensap
  • 1 dl room
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • peterselie
  • 25 g bloem
  • 40 g boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • pezo
  • 4 bladerdeegpasteitjes

Zo maak je het

  • Was de prei en snijd het wit in smalle ringetjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Verwijder de kernen, het zaad en het vocht van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Verhit de boter en fruit de uisnippers en de prei.
  • Roer er dan de bloem en het paprikapoeder onder en blijf roeren tot alles goed is door elkaar gemengd.
  • Voeg er dan langzaam de visbouillon aan toe en daarna het bier.
  • Blijf zolang roeren tot een mooie saus is verkregen.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de room onder.
  • Voeg er citroensap bij naargelang je eigen smaak.
  • Een beetje meer citroensap geeft een frissere smaak, teveel maakt het te zuur.
  • Afwerken met peper en zout.
  • Snijd de zalm in stukjes en voeg die samen met de tomatenstukjes en de garnalen in de saus en laat enkele minuten doorwarmen maar niet koken.
  • Zet de bladerdeegpasteitjes met dekseltjes 4 ą 5 minuten in een oven op 200°C.
  • Serveren: Schik de pasteitjes op de borden en serveer er de ragout in en rond.
  • Bestrooi met peterselie.
  • Je kan hier sla bijgeven naar keuze.
« Terug