Bier in de keuken : Perensorbet

Dit heb je nodig

  • 4 geschilde en in stukjes geschilde peren
  • 75 g suiker
  • 1 dl water
  • 1 dl bier: limoenbier Haacht
  • sap van 1 citroen
  • perenjenever
  • verse muntblaadjes

Zo maak je het

  • Water en suiker aan de kook brengen.
  • Hou een gedeelte perenstukjes apart om op de sorbet te dresseren.
  • Reken op 2 stukjes peer per persoon.
  • De rest van de stukken bij het suikermengsel voegen en laten sudderen.
  • Pureren met de stamper zodat er toch nog kleine brokjes in overblijven.
  • Citroensap en bier toevoegen.
  • Goed mengen en laten afkoelen.
  • Sorbet draaien.
  • Serveren: Een bolletje sorbet opdienen met 2 stukjes peer er op.
  • Giet er een beetje perenjenever over en leg er nog een muntblaadje op.
« Terug