Bier in de keuken : Preisoep met witbier

Dit heb je nodig

  • 2 uien
  • 4 sint-jacobsnoten met koraal
  • 8 soeppreien
  • bosje kervel
  • 50 g boter
  • 1 dl room
  • een flesje witbier
  • 1 l kippenbouillon
  • soepbroodjes
  • pezo

Zo maak je het

  • De uien fijnhakken.
  • De preien in ringen snijden.
  • Beide zacht stoven in boter.
  • Af en toe roeren.
  • Het bier en de bouillon er bij gieten.
  • Kruiden met peper en zout.
  • De soep 15 min zachtjes laten koken.
  • De kervel plukken, niet wassen en samen met de room en wat bouillon met een mixer fijnmalen.
  • Op het laatst door de soep roeren.
  • Ondertussen de St.-Jacobsnootjes zachtjes aan beide kanten aanbakken.
  • Serveren: De soep opdienen met een St.-Jacob en een broodje.
« Terug