Bier in de keuken : Salade gourmande met Totentrekker

Dit heb je nodig

  • 4 schijven foie gras
  • 8 stukken gerookte zalm
  • 8 sneden jambon cru
  • 200 g grijze garnalen
  • 2 tomaten
  • 1 groene sla
  • 1 rode eikenbladsla
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • olijfolie
  • azijn (liefst notenazijn)
  • pezo
  • 1 flesje Totentrekker
  • mosterd
  • 1 rode ui

Zo maak je het

  • Snipper de sla en de ui en meng door elkaar.
  • Leg eerst op de borden een laagje van deze gemengde sla.
  • Leg er enkele tomatenschijfjes op.
  • Vervolledig met een schijf foie gras, twee stukken gerookte zalm, twee sneden jambon cru en een torentje gepelde grijze garnalen.
  • Strooi er een eetlepel lichtgeroosterde pijnboompitten bovenop.
  • Maak nu een vinaigrette met de Totentrekker. Maak een deciliter bier en wat azijn lauw en kruid met peper en zout. Doe er olie bij en roer alles goed onder elkaar. Ten slotte nog een klein beetje mosterd er onder roeren. Opgepast, te veel Totentrekker kan de vinaigrette te zuur maken, proef vaak.
  • Bedruppel het bord met de vinaigrette.
« Terug