Bier in de keuken : Sambal udang met kameleon Ginseng

Dit heb je nodig

  • 400 g grote scampiís, gepeld en schoongemaakt
  • 1 dl Kameleon Ginseng
  • 1 eetlepel citroensap
  • ľ theelepel witte peper
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 vleestomaten
  • 8 sjalotten
  • 4 el olijfolie
  • potje sambal oelek
  • zout en peper
  • suiker

nasi goreng

  • 300 gr rijst
  • 3 uien
  • 3 geraspte wortelen
  • 2 teentjes look

Sojasaus

  • boter
  • 300 gr champignons
  • 1 pakje sojascheuten
  • 1 klein doosje maiskorrels
  • zout
  • paprika

Zo maak je het

  • Scampiís: Als je zelf de garnalen pelt laat dan de staartschalen er aan.
  • Kruid de garnalen met zout, peper en citroensap.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin de garnalen gedurende 2 minuten.
  • Bak de fijngesneden sjalotten.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in stukjes.
  • Snij de gepelde knoflookteentjes fijn.
  • Voeg het bier, de kokosmelk, sjalotten, tomaten en knoflook bij de garnalen.
  • Voeg er een beetje sambal oelek bij.
  • Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
  • Draai dan het vuur lager en laat het mengsel nog een tweetal minuten sudderen tot de saus indikt.
  • Breng op smaak met een beetje suiker.
  • Serveer dit gerecht met nasi goreng.
  • Nasi goreng: Fruit de fijngesnipperde uien en het teentje look in boter.
  • Voeg de geraspte wortelen bij de uien, samen met de maÔs en de in stukjes gesneden champignons.
  • Bak de sojascheuten in een beetje sojasaus.
  • Laat de rijst koken en meng daarna alles onder elkaar.
« Terug