Bier in de keuken : Scampihapje met tomatensaus

Dit heb je nodig

  • 10 scampiís
  • kerriepoeder
  • 1 ui
  • ketchup
  • 1 grote tomaat
  • room
  • 1 halve rode paprikaís
  • 0,5 dl bier
  • olijfolie

Zo maak je het

  • De tomaat in kokend water dompelen, verfrissen, pellen en de zaadjes verwijderen.
  • Dan in blokjes snijden.
  • De zaadjes van de paprika verwijderen en in blokjes snijden.
  • De scampiís pellen en het lijf tot het uiteinde van de staart doormidden snijden.
  • Het darmkanaaltje verwijderen.
  • De ui snipperen en glazig stoven in olijfolie.
  • De scampiís kort meebakken.
  • Een scheut cognac in de pan gieten en flamberen.
  • De blokjes tomaat en paprika toevoegen en kort laten meestoven.
  • Het bier, de curry en de ketchup toevoegen en goed door elkaar roeren.
  • De room toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen.
« Terug