Bier in de keuken : Schelvis met Maredsous Bruin

Dit heb je nodig

  • 4 grote schelvisfilets
  • 80 g gerookt spek
  • 1 dl tomatenpuree
  • 100 g champignons
  • 50 g zilveruitjes
  • peterselie
  • bloem
  • extra fijne olijfolie
  • tijm
  • cognac
  • laurier
  • pezo
  • 1 flesje Maredsous Bruin
  • 4 witloofstronken
  • 4 grote aardappelen
  • 400 g knolselder
  • 2 dl room
  • nootmuskaat

Zo maak je het

    Vis: De spekblokjes blancheren en uitbakken.
  • De uitjes fruiten, daarna de gesneden champignons toevoegen.
  • De visfilets kruiden en in bloem wentelen en dan bakken in half boter, half olie.
  • Flamberen met cognac.
  • Schelvis is snel gaar dus houd het goed in het oog.
  • Na enkele minuten bakken de visfilets uit de pan halen en de saus blussen met met verwarmd bier.
  • Tomatenpuree, tijm en laurier toevoegen en nog enkele minuten laten stoven.
  • Kruiden met pezo indien nodig.
  • Eventueel binden.
  • Knolselderpuree: De aardappelen in vieren snijden en in koud, licht gezouten water opzetten.
  • Gaarkoken, afgieten en laten uitdampen.
  • De knolselder in kleine stukjes snijden en in koud, licht gezouten water gaarkoken.
  • Afgieten en laten uitlekken.
  • Aardappelen en knolselder mengen en door een passe-vite doen.
  • De room een beetje opwarmen en toevoegen.
  • Op smaak brengen met pezo en nootmuskaat.
« Terug