print-header

Stamppot van koolvis met prei, eitjes en Bolivar

Dit heb je nodig

  • 800 g koolvisfilets
  • 8 preiwitten
  • 1 flesje Bolivar Blond
  • 4 dl visfumet
  • 2 eieren
  • 4 grote aardappelen
  • 2 dl room
  • boter
  • pezo
  • peterselie

Zo maak je het

  • De prei schoonmaken, in grove repen snijden en in een beboterde schaal schikken.
  • Giet er de visfumet maar over en laat de prei zo halfgaar stoven.
  • Intussen de aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Deze blokjes en de room bij de prei voegen.
  • Het bier toevoegen en het mengsel op smaak brengen.
  • De koolvis in stukken er bij voegen en verder gaar laten worden.
  • Soms toch even roeren.
  • De eieren hard koken, pellen en in plakjes snijden.
  • Serveren: De koolvisstukken op een warme schotel schikken.
  • Het kookmengsel met de aardappelblokjes en de preirepen dikken naar goesting, over de vis gieten en garneren met eiplakjes en peterselie.
  • Schenk er nog een Bolivar Blond bij en geniet.