print-header

Kalfsnieren met abdijbier

Dit heb je nodig

  • 4 kalfsnieren
  • 4 sjalotten
  • 2 dl kalfsfond
  • 1 el graanmosterd
  • 1 flesje donker abdijbier 33 cl
  • pezo
  • 50 gr koude boter

Zo maak je het

  • Snipper de sjalotten fijn.
  • Laat de nieren gedurende 30 minuten weken in water met een scheutje azijn.
  • Verwijder het vlies, vet en pezen.
  • Bak ze aan beide kanten bruin in de helft van de boter en laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Haal ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Ontvet de pan en voeg er het bier en de sjalotten aan toe.
  • Laat inkoken en voeg er de fond en de mosterd aan toe.
  • Laat verder inkoken tot sausdikte en zeef.
  • Klop er de resterende koude boter door en breng op smaak met pezo.
  • Serveer de nieren met de saus.