print-header

Paling met abdijbier

Dit heb je nodig

  • 1 kg paling
  • 3 uien
  • 50gr boter
  • 1 el bloem
  • 2,5dl blond abdijbier
  • 2 el jenever
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 bosje peterselie pezo

Zo maak je het

  • Spoel de paling goed in koud water tot de bloedresten volledig verwijderd zijn.
  • Verwijder de vinnen, snijd de paling in stukken van 5-6 cm en dep ze droog.
  • Snipper de ui fijn en fruit aan in wat boter.
  • Bestrooi met bloem, laat even meebakken tot de bloemgeur verdwenen is en overgiet met het abdijbier.
  • Kruid met pezo, tijm en laurier en laat 5 minuten zachtjes koken onder deksel.
  • Voeg er de jenever en paling aan toe en laat 20 minuten stoven tot de paling gaar is.
  • Haal de paling uit het kookvocht en houd warm.
  • Laat de saus nog even inkoken en giet door een puntzeef.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verdeel de paling over diepe borden, overgiet met de saus en werk af met de peterselie.
  • Lekker met dikke sneden boerenbrood.