print-header

Biersoep

Dit heb je nodig

  • 1 l bruin of roodbruin bier
  • 2,5 dl water
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 3 el aardappelzetmeel
  • mespuntje kaneel
  • pezo
  • 1 dl room
  • 30 gr boter
  • 3 sneetjes brood

Zo maak je het

  • Kook het bier met het water en voeg de suiker toe.
  • Roer de eierdooiers met het aardappelzetmeel en een beetje water los.
  • Giet de eierdooiers, al roerend, bij het warme bier.
  • Voeg naar smaak kaneel, pezo toe.
  • Voeg eventueel de verse room, al roerend, aan de soep toe en laat, onder goed roeren, nog heel even doorkoken.
  • Neem de soep van het vuur en breng op smaak met pezo.
  • Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in de boter.
  • Serveer de soep heet en strooi wat croutons in elk bord.