print-header

Kippenbouten in blond bier

Dit heb je nodig

  • 8 kippenbouten
  • 2 el bloem
  • 2 el olie of 40 gr boter
  • 100 gr zilveruitjes
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 flesje blond bier (33cl)
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 dl room
  • 1 el fijngehakt peterselie
  • 1 tl fijngehakte bieslook
  • pezo

Zo maak je het

  • Pel de zilveruitjes en bak ze met de spekblokjes aan in de boter of de olie.
  • Haal uit de pan.
  • Kruid de kippenbouten met pezo en wentel ze door de bloem.
  • Bak ze langs alle kanten bruin.
  • Voeg er het bier, de kippenbouillon, tijm en laurier aan toe en laat 40 minuten sudderen.
  • Haal de kip uit de pot, verwijder tijm en laurier.
  • Laat de saus inkoken en voeg er de room aan toe.
  • Voeg de kip met de zilveruitjes en spekblokjes terug toe aan de saus en laat even doorwarmen.
  • Werk af met de peterselie en bieslook.
  • Lekker met aardappelpuree.