print-header

Pikante biersoep

Dit heb je nodig

  • 2 grote uien
  • 1 knoflookteentje
  • 50 gr licht gerookt buikspek
  • 2 oude harde broodjes
  • 20 gr boter
  • 750 ml vleesbouillon
  • 250 ml donker bier
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el gehakte peterselie

Zo maak je het

  • De uien en de knoflook pellen en fijn snijden.
  • Het spek en de harde broodjes in kleine blokjes snijden.
  • De boter in een pan verhitten tot het schuimt en het spek , de uien en de knoflook bakken tot de uien glazig worden.
  • De broodblokjes toevoegen en kort mee laten bakken.
  • De vleesbouillon erbij gieten en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Het bier toevoegen en nog 10 minuten laten koken. De soep met peper en zout op smaak brengen, met de peterselie bestrooien en heet serveren.