print-header

Sorbet van kriek- of frambozenbier

Dit heb je nodig

  • 2,5 dl kriekbier of frambozenbier
  • 150 gr suiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 dl water
  • 1 eiwit

Zo maak je het

  • Maak een suikersiroop door het water met de suiker aan de kook te brengen en laat ongeveer 1 minuut doorkoken.
  • Laat afkoelen.
  • Meng er het kriek- of frambozenbier onder.
  • Breng over in de ijsmachine en draai de sorbet tot hij bevroren is.
  • Spatel er halverwege de draaitijd het stijfgeklopte eiwit onder.
  • Als je niet over een ijsmachine beschikt, breng dan het mengsel over in een diepvriesdoos, zet het in het vriesvak en klop het regelmatig (om de 20 minuten) op om de vorming van ijskristallen te voorkomen.
  • de tijd nodig voor het maken van een sorbet zonder ijsmachine bedraagt 2 tot 4 uur.
  • Klop het eiwit op en spatel het halverwege door de halfvloeibare sorbet.
  • Plaats weer in diepvries tot de sorbet klaar is.
  • Blijf om de 20 minuten opkloppen.
  • Zet de glazen in de koelkast en vul de gekoelde glazen met de sorbet.