print-header

Blinde vinken met Rodenbach en spruitjes

Dit heb je nodig

  • 4 blinde vinken
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 300 gr spruitjes
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 2,5 dl Rodenbach
  • 1 sjalot
  • 2 el boter
  • sausbinder
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • nootmuskaat
  • pezo

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen en snij ze in schijven van 1 cm.
  • Kook ze gaar in 15 min.
  • Kook de spruitjes gaar in lichtgezouten water gedurende 15 min.
  • Giet af.
  • Snipper het sjalotje fijn.
  • Verhit 1 el boter in een braadpan.
  • Bak de blinde vinken langs alle kanten bruin.
  • Kruid met pezo.
  • Voeg het fijngesnipperde sjalotje toe en laat het even meestoven.
  • Giet er de Rodebach over en voeg tijm en laurier toe.
  • Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. verder sudderen op een matig vuur.
  • Werk ondertussen de groenten af.
  • Smelt 1 el boter in kookpan en bak de aardappelschijfjes langs beide kanten.
  • Voeg de gezouten spekblokjes en de spruiten toe.
  • Breng op smaak met nootmuskaat en laat 5 min stoven.
  • Regelmatig omroeren om aanbakken te vermijden.
  • Haal het vlees uit de pan, houd warm, en bind de saus met sausbinder.