print-header

Brabantse fazantfilets

Dit heb je nodig

  • 800 gr fazantfilets
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 6 stronken witloof
  • 2 dl Palm
  • 2 dl room
  • 1 el suiker
  • 3 el boter
  • 15 korianderbolletjes
  • nootmuskaat
  • pezo
  • sausbinder

Zo maak je het

  • Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels of in een vijzel.
  • Snij de witloofstronken middendoor en verwijder de harde, bittere kern.
  • Laat 1 el boter smelten in een kookpan en leg er de stukken witloof naast elkaar in.
  • Kruid met pezo en nootmuskaat en strooi er 1 el suiker over.
  • Laat het witloof rondom kleuren.
  • Smelt 1 el boter in een braadpan en bak de blokjes spek op een matig vuur.
  • Haal ze uit de pan.
  • Voeg 1 el boter toe en bak de fazantfilets rondom goudbruin.
  • Kruid ze met pezo en haal ze uit de pan.
  • Giet de Palm in de pan en maak het aanbaksel los.
  • Laat even doorkoken, en voeg de korianderbolletjes en de room toe.
  • Laat nog 2 minuten koken en bind dan lichtjes met sausbinder.
  • Schik het vlees in het midden van een ruime ovenschotel met daarrond het witloof.
  • Verdeel de gebakken spekblokjes over het vlees.
  • Giet de saus er gelijkmatig over en laat afgedekt 25 min gaar worden in een voorverwarmde oven op 200C.
  • Neem de laatste 5 minuten het deksel weg om lichtjes te laten kleuren.
  • Serveer met kroketten.