print-header

Hesp in witloof met Corsendonk

Dit heb je nodig

  • 4 dikke sneden gekookte ham van ongeveer 0,5 cm dik
  • 800 gr witloof
  • 1 fles Corsendonk Agnus (blond abdijbier, 33 cl)
  • 4 sneden Affligem-kaas
  • 2 el boter
  • instantsausbinder voor donkere sauzen
  • nootmuskaat
  • pezo

Zo maak je het

  • Verhit de boter in een brede kookpan en kleur er de witloofstronken goudbruin in.
  • Blus met een scheutje Corsendonk en kruid met nootmuskaat, pezo.
  • Laat afgedekt op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten gaar stoven.
  • Voeg tussenin, indien nodig, nog een scheutje bier toe (zodat er altijd wat vocht in de pan blijft).
  • Haal het witloof uit de pan en schik het op een vuurvaste schotel.
  • Bedek met de sneetjes Affligem en schuif voor enkele minuten onder de grill tot de kaas lichtjes kleurt.
  • Intussen zet u het vuur hoger en u giet er 1,5 dl bier bij.
  • Breng aan de kook en bind lichtjes met de sausbinder voor bruine saus.
  • Breng de saus op smaak met pezo.
  • Verwarm tot slot de sneden ham in de saus op een zacht vuur.
  • Schik de sneden hesp dubbelgevouwen op een schotel en giet er de saus over.
  • Serveer met het witloof en aardappelpuree.