print-header

Konijn met Oud Bruin

Dit heb je nodig

  • 1 konijn
  • 4 dunne sneetjes gerookt spek
  • 300 gr gedroogde pruimen zonder pit
  • 150 gr champignons
  • 2 sjalotten
  • 4 dl Oud Bruin
  • 1 el olijfolie
  • instantsausbinder
  • tijm
  • laurier
  • pezo

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een ruime kookpot.
  • Kleur de stukken konijn aan alle zijden goudbruin.
  • Voeg het in stukjes gesneden gerookt spek toe, de fijngesnipperde sjalotten en de pruimen.
  • Kruid met tijm, laurier, pezo.
  • Blus met 1,5 dl Oud bruin en dek de pan af.
  • Laat op een zacht vuurtje ong 1 uur sudderen.
  • Voeg de rest van het bier toe.
  • Doe de in vieren gesneden champignons in de pan, dek af en laat nog 10 minuten sudderen.
  • Ga na of het vlees gaar is.
  • Zet de pot koel weg tot de volgende dag.
  • Verwarm de bereiding op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten.
  • Proef de saus en voeg indien nodig een klontje suiker toe.
  • Haal het vlees uit de pan, zet het vuur hoger en bind de saus indien nodig met instantsausbinder.
  • Serveer met puree of natuuraardappelen.