print-header

Konijn met witte kool in Judas-bier

Dit heb je nodig

  • 1 konijn
  • 100 gr gerookt spek in sneetjes
  • 1 flesje Judas 33cl
  • 1 kleine witte kool
  • 4 wortelen
  • boter
  • 15 jeneverbessen
  • 1 laurierblaadje
  • tijm en pezo

Zo maak je het

  • Snij de witte kool in repen en doe ze in een grote pan met lichtgezouten, kokend water.
  • Laat gedurende 10 minuten koken.
  • Giet af en laat uitdruipen.
  • Bak intussen de stukken konijn in hete boter aan alle zijden goudbruin.
  • Kruid met pezo en haal ze daarna uit de pan.
  • Bak in dezelfde braadboter, lichtjes het in stukken gesneden gerookt spek.
  • Maak vervolgens de braadresten los met 3/4 flesje Judas.
  • Laat 2 el boter smelten in een grote kookpan.
  • Doe er de uitgelekte kool in, samen met de in schijfjes gesneden wortelen.
  • Kruid met de geplette jeneverbessen, tijm, laurier, pezo.
  • Leg er de stukken konijn op en overgiet met het mengsel van bier en spek.
  • Laat op een zacht vuurtje 1u15 minuten zachtjes stoven.
  • Indien nodig voegt u tussenin nog wat Judas-bier toe.
  • Roer af en toe om, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt.
  • Zet koel weg.
  • Serveer met gekookte aardappelen of natuuraardappelen.