print-header

Scampi's met bier en mosterdsaus

Dit heb je nodig

  • 5 of 6 tijgerscampi's per persoon
  • 2 sjalotjes
  • kervel
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 flesje pils
  • 1 dl room
  • 1/4 citroen (sap)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 3/4 el zachte mosterd
  • nootmuskaat
  • cayennepeper
  • pezo

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een brede pan of wok.
  • Voeg de fijngesnipperde sjalotjes en de geperste knoflook toe en laat enkele minuten stoven zonder te kleuren.
  • Voeg het bier toe en laat op een hevig vuur gedurende 3 minuten koken.
  • Doe de scampi's in de pan of wok en kruid met nootmuskaat en pezo.
  • Dek af en laat 6 minuten gaar worden op een zacht vuurtje, terwijl u af en toe omschept.
  • Voeg 3/4 el mosterd toe, samen met de kervel en de room.
  • Zet het vuur weer hoger en laat gedurende 2 minuten verder inkoken, terwijl u voortdurend omschept.
  • Meng 1 el boter en 1 el bloem en voeg beetje bij beetje toe tot de saus lichtgebonden is.
  • Breng op smaak met citroensap en cayennepeper.
  • Serveer met stokbrood en sla.