print-header

Kip met witloof en Palm

Dit heb je nodig

  • 1 kip
  • 750 gr witloof
  • 25 cl Palm
  • 1 peer
  • 2 el rozijnen
  • 1 el mosterd
  • 1/2 dl room
  • 1 el ciderazijn
  • 2 el boter
  • 1 el kruidentuiltje
  • 3/4 el tijm
  • pezo
  • instantsausbinder

Zo maak je het

  • Snij de kip in stukken, snipper het witloof grof, snij de peer in dobbelsteentjes.
  • Verhit de boter in een kookpan en kleur de kip aan alle kanten goudbruin.
  • Giet er het bier bij en kruid met pezo, tijm, en kruidentuiltje.
  • Dek af en laat 30 minuten sudderen.
  • Voeg het gesnipperde witloof en de rozijntjes toe en laat 30 minuten verder stoven.
  • Doe de blokjes peer bij de bereiding, samen met de ciderazijn en de mosterd.
  • Schep voorzichtig om en zet koel af tot de volgende dag.
  • Verwarm op een zacht vuurtje, roer er de room door en bind lichtjes met sausbinder.
  • Breng indien nodig verder op smaak met pezo.
  • Serveer met kroketjes of rijst.