print-header

Kwartelfilets in witloofroomsaus

Dit heb je nodig

  • 500 gr kwartelfilets
  • 3 stronken witloof
  • 25 cl Postel blond
  • 2 dl room
  • 1/2 kl mosterd
  • 3 el boter
  • het sap van 1/4 citroen
  • nootmuskaat
  • pezo
  • instantsausbinder

Zo maak je het

  • Snipper het witloof fijn.
  • Verhit 1 el boter in een kookpot en doe er het witloof in.
  • Roer om.
  • Blus met het bier en laat 5 minuten koken op hevig vuur.
  • Kruid met pezo, nootmuskaat.
  • Voeg de room toe en laat 5 min koken.
  • Verhit 2 el boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in.
  • Laat 2 minuten aan elke kant goudbruin bakken.
  • Laat op een zachter vuur nog 2 minuten verder bakken.
  • Kruid met pezo.
  • Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  • Giet een scheutje water in de pan om heet aanbaksel los te maken.
  • Zet op een hevig vuur en doe de witloofbereiding in de pan.
  • Breng op smaak met 1/2 kl mosterd, citroensap, pezo.
  • Laat even inkoken en bind eventueeel met instantsausbinder.
  • Schik een 3-tal kwartelfilets op elk bord en lepel er de saus rond.
  • Geef er hertoginnenaardappeltjes bij en gekaramelliseerde appeltjes.