print-header

Konijn met bruin bier en speculaas

Dit heb je nodig

  • 4 konijnenbouten
  • 2 flesjes bruin bier Gauloise
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 250 gr champignons
  • 3 4 speculaaskoekjes
  • 5 sjalotten
  • 3 el olie
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 3 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kl tijm
  • pezo
  • instantsausbinder

Zo maak je het

  • Snij de sjalotten middendoor en de champignons in vier.
  • Laat de speculaaskoekjes even weken in 2 dl bruin bier en prak dan fijn met een vork.
  • Snipper de peterselie fijn.
  • Roerbak de spekblokjes zonder vetstof gedurende 3 minuten in een antiaanbakpan.
  • Haal de spekblokjes eruit maar laat het vet in de pan.
  • Bak de champignons gedurende 3 minuten in het braadvet van het spek.
  • Haal ze uit de pan en hou ook apart.
  • Giet 2 el olijfolie in dezelfde pan en braad de konijnenbouten gedurende 6 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Verhit 1 el olijfolie in een grote kookpan en bak de sjalotten gedurende 1 minuut.
  • Voeg de konijnenbouten toe, het speculaasmengsel, 3 dl bruin bier, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblad.
  • Dek af en laat gedurende 1u15 sudderen.
  • Voeg indien nodig nog wat bier toe.
  • Kruid met pezo.
  • Haal het laurierblad eruit, voeg de spekblokjes en de champignons toe, en laat nog 1 minuut opwarmen.
  • Bind indien nodig met wat instantsausbinder en kruid naar smaak met pezo.
  • Versier met de peterselie en serveer met aardappelsparretjes.