print-header

Konijn met pompoen en blond bier

Dit heb je nodig

  • 1 konijn
  • 33 cl blond bier (Affligem tripel)
  • 400 gr pompoenenvlees
  • 300 gr geschilde knolselder
  • 3 bolletjes diepvrieskervel
  • 3 el boter
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • pezo
  • instantsausbinder

Zo maak je het

  • Verhit 3 el boter in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin.
  • Kruid met pezo.
  • Giet er beetje bij beetje het bier bij.
  • Voeg het laurierblaadje en de tijm toe.
  • Dek af en laat 1u15 stoven.
  • Snij het pompoenenvlees en de geschilde knolselder in blokjes en schep ze onder het konijn.
  • Laat nog 5 minuten stoven en zet dan koel weg.
  • Zet de volgende dag de pan met konijn op een zacht vuurtje en laat 5 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de diepgevroren kervel toe.
  • Haal het vlees uit de pan en meng de kervel door de saus.
  • Bind de saus lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met pezo.
  • Serveer met aardappelpuree.