print-header

Blinde vinken met witloof en noordkrieken

Dit heb je nodig

  • 4 blinde vinken
  • 6 stronken witloof
  • 1 ui
  • 33cl bruin bier
  • 350 gr noordkrieken (bokaal)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ciderazijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • pezo
  • instantsausbinder

Zo maak je het

  • Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.
  • Snij de ui in halvemaantjes.
  • Verhit de olijfolie in een kookpan en kleur de blinde vinken aan alle zijden.
  • Haal het vlees uit de pan, doe er de ui in en stoof glazig.
  • Voeg het vlees weer toe en kruid met laurier, tijm, pezo.
  • Overgiet met het bier en laat 15 minuten afgedekt sudderen.
  • Voeg het witloof toe.
  • Schep voorzichtig om en laat nog 15 20 minuten stoven.
  • Laat 1 dag rusten.
  • Verwarm de volgende dag het gerecht.
  • Voeg de noordkrieken , hun sap en wat ciderazijn (naar smaak) toe.
  • Bind lichtjes met instantsausbinder.
  • Serveer met gekookte aardappelen.