print-header

Konijn in Hoegaardenbier

Dit heb je nodig

  • 4 6 stukken konijn
  • 600 gr knolselder
  • het sap van 1/2 sinaasappel
  • 100 gr zachte gedroogde abrikozen
  • 150 200 gr uienkonfijt
  • 33cl Hoegaarden Grand cru
  • 2,5 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)
  • 3 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes verse peterselie
  • 2 el kruidentuiltje
  • pezo
  • instantsausbinder

Zo maak je het

  • Wentel de stukken konijn door de bloem.
  • Snij de knolselder in blokjes van 3 cm.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de konijnenstukken aan alle kanten goudbruin.
  • Kruid met pezo.
  • Voeg het bier en de bouillon toe, kruid met het kruidentuiltje en laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 1u10 minuten.
  • Voeg de gedroogde abrikozen en de blokjes knolselder toe en laat nog 20 minuten stoven.
  • Voeg het uienkonfijt toe en roer voorzichtig om.
  • Zet koel weg tot de volgende dag.
  • Warm de bereiding zachtjes op en voeg het sinaasappelsap toe.
  • Haal de stukken konijn uit de kookpot.
  • Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.
  • Roer de fijngesnipperde peterselie onder de saus.
  • Serveer met puree of kroketten.