print-header

Kabeljauw met venkelpuree

Dit heb je nodig

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 kg mosselen
  • 3 stengels groene selder
  • 1 plantje dille
  • 1 grote ui
  • instantsausbinder
  • 33 cl Tempelier
  • 1 laurierblaadje
  • pezo

voor de venkelpuree

  • 2 venkelknollen
  • 800 gr aardappelen
  • 1 el boter
  • 1 dl lichte room
  • nootmuskaat

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
  • Verwijder het harde deel in het midden van de venkelknollen en snij in fijne reepjes.
  • Snipper het venkelgroen fijn.
  • Snijd de ui en de selder grof.
  • Snipper de dille fijn.
  • Kook de aardappelen 25 minuten gaar in lichtgezouten water.
  • Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de reepjes venkel 2 minuten.
  • Leg er de stukken vis en laat 10 minuten gaar worden.
  • Kruid naar smaak met pezo.
  • Doe de stukken selder en ui en het laurierblad in een grote kookpot en voeg het bier toe.
  • Laat 5 minuten stoven.
  • Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 minuten garen.
  • Schud de mosselen af en toe. Ze moeten mooi open zijn.
  • Haal 2/3 van de mosselen uit hun schelp, bewaar de rest voor de afwerking.
  • Zeef het vocht van de mosselen in een steelpan en bind met instantsausbinder.
  • Kruid met pezo en voeg het venkelgroen toe.
  • samen met 2/3 van de dille en de mosselen zonder schelp.
  • Haal de vis ui de kookpot en hou warm.
  • Giet de venkel af.
  • Giet de aardappelen af, laat uitlekken en kort drogen op het vuur.
  • Pureer en kruid met nootmuskaat en pezo.
  • Voeg de aardappelpuree en de room toe aan de venkel.
  • Meng goed dooreen.
  • Verdeel de vis over de borden en lepel er wat mosselsaus rond.
  • Serveer met de venkelpuree en garneer met enkele mosselen in de schelp en de rest van de dille.