print-header

Roodbaars in 't groen met Hopus

Dit heb je nodig

  • 600 gr roodbaarsfilet
  • 3 porties kervel uit de diepvries
  • 2 venkelknollen
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje dragon
  • 1/2 plantje salie
  • 8 blaadjes munt
  • 1 ui
  • 1 el boter
  • 1 dl lichte room
  • 2 eierdooiers
  • 1/2 el bloem
  • 2 3 dl Hopus
  • 2 dl visfumet (bokaal) pezo

Zo maak je het

  • Snij de venkenknollen in 2, verwijder het groen en snij in blokjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Smelt de boter in een brede kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de blokjes venkel 5 minuten al roerend, zonder te laten kleuren.
  • Strooi er de bloem over en meng goed.
  • Leg de roodbaarsfilets op de groenten.
  • Kruid met pezo.
  • Giet er het bier over en 1 dl visfond.
  • Verwarm tot net onder het kookpunt en laat nog 15 minuten langer gaar worden op een heel zacht vuur.
  • Pluk ondertussen de blaadjes van de platte peterselie, de dragon en de salie en doe alle blaadjes samen met de muntblaadjes, de tuinkers en de diepgevroren kervel in een stoommandje.
  • Stoom de kruiden 2 minuten boven lichtgezouten kokend water.
  • Spoel ze daarna kort onder koud water en laat uitlekken .
  • Mix de kruiden met 1 dl visfond.
  • Haal de vis uit de kookpot en hou warm.
  • Doe de gemixte kruiden met de visfond bij de groenten en laat nog een beetje garen.
  • Klop de eierdooiers los met de lichte room.
  • Doe er een beetje kookvocht bij en meng goed.
  • Roer deze mengeling onder de saus, maar laat niet meer koken.
  • Schik de roodbaarsfilets in diepe borden en lepel er de kruidensaus met de venkel rond.
  • Serveer met gekookte aardappelen.