print-header

Grimbergse quiche met hamreepjes

Dit heb je nodig

  • 100 gr gekookte hamreepjes
  • 3 lente-uitjes
  • 3 dl lichte room
  • 200 gr Grimbergen kaas (blok)
  • 3 eieren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 el paneermeel
  • 1/2 dl Grimbergen blond
  • 1 kl kerriepoeder
  • pezo

Zo maak je het

  • Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  • Verwijder de korst van de kaas en snij in dunne repen.
  • Verwarm de oven 10 minuten voor op 200°C.
  • Leg ondertussen het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm met diameter 28 ą 30 cm.
  • Prik er een paar keer in met een vork en strooi er paneermeel over.
  • Leg 1/3 van de kaasrepen op het deeg, bedek met 1/3 van de hamreepjes.
  • Herhaal 2 keer tot alle ingrediėnten opgebruikt zijn.
  • Klop de eieren los en meng er het bier, de lichte room en de lente-uitjes onder.
  • Kruid met het kerriepoeder, pezo.
  • Verdeel het mengsel over de kaas- en hamreepjes.
  • Zet de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verlaag de temperatuur tot 160°C en bak nog 10 minuten verder.
  • Als de quiche te snel bruin wordt, kan u hem bedekken met een los vel aluminiumfolie.
  • Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
  • Snij de quiche in punten en serveer warm of lauw met een slaatje.