print-header

Kroketten van zeetong met zalmmousse

Dit heb je nodig

  • 200 gr verse zalm
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl room
  • pezo
  • cayennepeper
  • 2 gefileerde zeetongen
  • 2 eiwitten en paneermeel
  • 1 dl witbier (Witkap)
  • 1 dl visfumet
  • 400 gr spinazie
  • 1 citroen

Zo maak je het

  • Pureer de zalm met 2 eierdooiers, room, zout, en cayennepeper (+eventueel wat visbouillonpoeder) tot een fijne mousse.
  • Beleg de tongfilets hiermee en rol ze op.
  • De velkant naar binnen.
  • Kruid met pezo aan de buitenzijde.
  • Wentel ze door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel (ze niet tegen elkaar leggen).
  • Laat de visfumet tot de helft inkoken en voeg er vervolgens het bier aan toe (eventjes meekoken, niet te lang).
  • Klop er enkele nootjes boter onder en klop op tot een geheel.
  • Reinig de spinazie en stoof deze in een nootje boter.
  • Laat de spinazie uitlekken en hak deze grof.
  • Kruid de spinazie met pezo.
  • Frituur de tongkroketjes gedurende een 6-tal minuten op 175C en dien meteen op, op een bedje van spinazie en de witbiersaus.
  • Versier de borden met een plakje citroen.