print-header

Gepocheerde Ardense forel met Chimay

Dit heb je nodig

  • 4 forellen panklaar
  • 6 sjalotten
  • 4 el olijfolie
  • 2 flesjes Chimay bier
  • 4 el dragonazijn
  • 2 takjes peterselie
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • pezo
  • 75 gr klontjes koude boter
  • 200 gr inktvispasta
  • 4 dl groentebouillon

Zo maak je het

  • Kruid de forellen met peper.
  • Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Bak de sjalotten aan in de olijfolie.
  • Giet er een flesje bier en de dragonazijn bij.
  • Voeg de peterselie toe.
  • Laat inkoken tot de helft en verwijder de peterselie.
  • Doe er het tweede flesje bier bij en laat nog eens tot de helft inkoken.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, pezo.
  • Werk de saus op met de boter en klop ze stevig op tot ze schuimig wordt.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  • Breng de bouillon zachtjes aan de kook en pocheer de vis hierin gedurende 6 minuten.
  • Schik de forellen op voorverwarmde borden en overgiet ze met de biersaus.
  • Dien op met pasta.