print-header

Gestoomde vis en venkel met een emulsie van witbier

Dit heb je nodig

  • 8 tongfilets
  • 400 gr zalmfilet
  • 2 venkelknollen
  • 4 dl kalfsbouillon
  • 1 flesje witbier
  • 50 gr klontjes koude boter

Zo maak je het

  • Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen.
  • Snijd de zalmfilet in hapklare stukken.
  • Reinig de venkel en snijd hem in hapklare stukken.
  • Stoom hem gedurende 2 minuten.
  • Warm de bouillon op en voeg er de helft van het witbier bij.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de venkel toe.
  • Doe de tongrolletjes erbij en laat 2 minuten verder garen.
  • Voeg de stukjes zalm toe en laat nog 2 minuten garen.
  • Haal de bouillon van het vuur als de vis en de groenten beetgaar zijn.
  • Houd de groenten en de vis warm.
  • Giet de bouillon in een pannetje en voeg de rest van het bier toe.
  • Laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de koude boter toe en klop de saus stevig op tot ze schuimt.
  • Schik de groenten en de vis op voorverwarmde borden en lepel de saus erover.
  • Dien onmiddellijk op.