print-header

Kotelet gemarineerd in trappistenbier met peperkoek

Dit heb je nodig

  • 4 koteletten
  • 1 flesje trappistenbier
  • pezo
  • 2 plakjes peperkoek
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 1 el klontjes koude boter

Zo maak je het

  • Breng het bier op smaak met pezo en kruimel de peperkoek erin fijn.
  • Leg de koteletten in deze marinade en laat ze minstens 4 uur marineren.
  • Pel de uien en snipper ze fijn.
  • Haal de koteletten uit de marinade en dep ze droog.
  • Roerbak de ui in de olie en voeg er dan het vlees bij.
  • Laat de koteletten aan beide kanten 3 minuten garen.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Giet de marinade in de pan en laat ze op een hevig vuur tot de helft inkoken.
  • Giet door een zeef en breng op smaak met pezo.
  • Werk verder af met enkele klontjes koude boter.
  • Voeg het vlees bij de saus en laat nog eventjes goed warm worden.