print-header

Kip met Gueuze

Dit heb je nodig

  • 1 hoevekip
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 knoflookteentjes
  • pezo
  • 250 gr champignons
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • roux (gesmolten boter met bloem)
  • 50 gr boter
  • 2 uien
  • 5 dl Gueuze
  • 1 dl room

Zo maak je het

  • Snij de kip in stukken en dep deze droog met keukenpapier.
  • Verhit de boter en de olie en wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken.
  • Bak de stukken kip snel aan alle kanten goudgeel.
  • Pel de uien en knoflook en hak ze fijn.
  • Bak ze mee met de kip.
  • Kruid met pezo.
  • Voeg het bier, tijm, en rozemarijn toe.
  • Dek te pan af en laat de kip op een laag vuur in ca 45 minuten gaar worden.
  • Maak de champignons schoon, snij ze zo nodig in plakjes en fruit deze kort aan in een weinig boter zodat ze hun vocht niet verliezen.
  • Schep de stukken kip op een voorverwarmde schaal.
  • Bind de saus zonodig met roux, zeef en voeg de room toe.
  • Nappeer de kip met de saus en serveer met frietjes en een gemengde salade.